Matematik

Matematik

01. oktober 2012 af frede2750 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg sidder med en ligning som virkelig driller mig. Jeg forstår ikke hvordan denne skal løses. Her er ligningen:

3x?+1/5  -  5x-3/4 = -1

    


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af nielsenHTX

hvad er ? ?

og mener du kun at 1 skal divideres med 5 og det samme med 3 ?


Svar #2
01. oktober 2012 af frede2750 (Slettet)


Svar #3
01. oktober 2012 af frede2750 (Slettet)

Hov der skal stå 3x + 1 _ 5x - 3 = - 1 

                               5            4


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2012 af peter lind

gang ligningen med fællesnævneren 20


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2012 af mathon

 

                      
                                      (3x + 1)         (5x - 3)
                           20 • [   ----------    -     -------  ]  = 20 • (-1)
                                            5                   4

 

                                4 • (3x + 1)  -  5 (5x - 3) = -20


Svar #6
01. oktober 2012 af frede2750 (Slettet)

Mange tak:) Nu kan jeg se det. Jeg kan også forstå hvordan man gør nu. Endnu en gang tak:)


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.