Matematik

Potens opgave, angående meteorer..

01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, der er en opgave jeg virkelig har sat mig blank på, lyder:

 

Sammenhængen mellem den energi, der bliver udløst ved et meteornedslag, og meteorkraterets diameter er givet ved 

y = 2.5*10^6*d^3.3

Hvor y, er den kinetiske energi, målt i J. og d er diameteren målt i meter

 

Bestem den udløste energi, når diameteren er 50 meter.

y = 2.5*10^6*50^3.3?

 

Sammenhængen mellem den energi, der udløses ved et meteornedslag, og meteorensmasse og hastighed ved nedslaget er givet ved, z = M*v^2

hvor z er den udløste energi målt i J, M er massen af meteoren målt i kg. og v er meteorens hastighed målt i m/s.

 

Bestem massen af en meteor, der danner et krater, hvis diameter er 30m, og som rammer jorden med hastigheden 20.000 m/s ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne talværdien af energien for den givne diameter.

I det sidste spm. kender man diameteren, så man kan beregne energien y i nedslaget ud fra den første formel. Dette indsættes som z i den anden formel, hvor man også kender v og man kan så bestemme M.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så isolerer du M i z = Mv^2 og sætter tallene ind.


Svar #3
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

kan det passe at den komme til at blive M = 3,47443*10^41?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, det er helt vildt.

Beregn først energien, og isoler så massen M.


Svar #5
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

sorry bange for du må skære det lidt ud i pap :( ...


Svar #6
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

anyone xD?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man beregner først energien med d = 30 efter den første formel. Dernæst dividerer man den beregnede energi med kvadratet på hastigheden, hvorved man beregner massen

E = 2,5·106 · d3,3 = M · v2


Svar #8
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

sorry ikk med men altså ;

 

30 = M*20.000^2 , hvor M skal isoleres?


Svar #9
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

sorry ikk med men altså ;

 

30 = M*20.000^2 , hvor M skal isoleres?


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, d er jo lig med 30, så

E = 2,5·106 · 303,3 = M · 200002

Beregn nu M.


Svar #11
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

m = 468.14?


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er ikke, hvad min regnestok giver.


Svar #13
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

hvad gir din så :-o


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg får det, du har nu i #11; men det var ikke det tal, jeg kommenterede, da jeg skrev #12 (da stod der 0,4).

Desuden skal der en enhed på massen.


Svar #15
01. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

ok 468.13 kg :) og tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #16
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jeg ville nok runde det af til 468kg; så spiller det ikke så stor en rolle, om decimalerne ændrer sig med tiden.


Skriv et svar til: Potens opgave, angående meteorer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.