Matematik

to ligninger med to ubekendte

02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej kunne godt bruge noget hjælp til denne ligning jeg selv har opstillet!

opgaven lyder sådan

Et antal personer skal deles ligeligt om at betale et beløb. Hvis hver person betaler 870 kr., mangler der 20 kr. i at beløbet er betalt. Betaler hver person 880 kr., overstiger betalingen beløbet med 40 kr.

jeg er kommet frem til at:

antal personer = x

det rigtige beløb = y

jeg har skrvet min ligning sådan:

x·870=7-20
x·880=y+40

nogen der kan hjælpe med at løse resten?!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

x·870=y-20   ⇔ y=x·870+20

x·880=y+40  ⇔ x·880 = x·870+20+40

 


Svar #2
02. oktober 2012 af sillesen1 (Slettet)

forstår ikke lige hvad du har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

I den første ligning har jeg isoleret y. Så har jeg indsat udtrykket i den anden ligning.

x·870=y-20   ⇔ y=x·870+20

x·880=y+40  ⇔ x·880 = x·870+20+40


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.