Matematik

Færdighedsregning opgaver...

02. oktober 2012 af Tina12453 - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er i gang med at lave færdighedsregning, og stødte lige

på nogen opgaver jeg ikke kan finde ud af og nogen jeg er lidt i tvivl om.

1. (a + 3)2 =_______

2.Omskriv 12½% til brøk= jeg får det til 1/8

3. Omskriv 15 af 250 til brøk= jeg får det til 1/6

4. Afrund 956 til nærmeste hele hundrede= jeg får det til 900 for 1000 er ikke hundrede..

5.5/8 af 1296 = _______

6. 5 x (2x - 8) = x + 68 x=_________

7. 2 1/5 + 16 7/10 = Jeg får det til 18,9

Tak på forhånd...

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af LogR (Slettet)

(a+3)*(a+3) = a^2+6a+9

 

5/8 af 1296 er (1296:8)*5 = 810

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. oktober 2012 af OnceUponATime (Slettet)

1. Du skal bare gange parantesen med sig selv to gange. Altså: (a+3) * (a+3) = a*a + a*3 + 3*a + 3*3

4. Jo det skal rundes op til 1000.

5.Start med at regne 5/8 om til %. Eller slå op i formelsamlingen hvis I har fået udleveret en.

6. Du starter med at gange 5x ind i parantesen: 5x*2x - 5x*8. Det bliver til 10x2 - 40x og så regn resten af ligningen ud selvfølgelig.

 

:)


Svar #3
02. oktober 2012 af Tina12453

Okay, mange tak :D


Skriv et svar til: Færdighedsregning opgaver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.