Matematik

Regne brøk med 2 ubekendte + andet?

02. oktober 2012 af MrElkjaer (Slettet)

Jeg er igang med at regne nogle matematik opgaver ud, jeg syntes selv jeg er okay til brøker, men lige den her ved jeg desværre ikke hvordan man regner den ud. Så hvordan skal sådan en brøk udregnes?

Brøken ser således ud:

2a/7:(1+b)/a

Der er også to andre opgaver jeg har lidt problemer med, vi har fået forklaret af læreren hvad grundmængde er, men dette har jeg ikke forstået :( Og kan heller ikke finde noget godt eksempel der kan forklarer det i min matematik bog.

Men anyways så lyder de to opgaver således:

Opg 1
2x-9=0

Der står som opgave tekst at jeg skal angive grundmængden? Da jeg ikke har forstået det helt og af hvad jeg har kigget i bogen så har jeg fået grundmængden til at blive G=R: x=4,5.... Men er meget usikker på resultatet.

Opg 2
Denne opgave er det samme problem med hvordan man angiver grundmængden :( Og hvordan man løser denne ligning

2/(x+1)=30/(2-x)

 

Håber i venlige sjæle kan hjælpe mig med at forstå både grundmængde nogenlunde og hjælpe mig med at udregne den første brøk :)

//Elkjær


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk, så

2a/7 : (1+b)/a = (2a/7) · a/(1+b) = ...

Opg 2: Gang overkors, dvs

2 · (2-x) = 30 · (x+1) , x+1 ≠ 0 ∧ 2-x ≠ 0 .


Svar #2
02. oktober 2012 af MrElkjaer (Slettet)

Hvad skal dette sige "x+1 ≠ 0 ∧ 2-x ≠ 0" ? Er dette grundmængden eller? Og hvis det er hvordan finder man så frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den oprindelige ligning divideres der med x+1 på vendtre side og med 2-x på højre side. Den oprindelige ligning er ikke defineret for x+1 = 0 eller 2-x = 0 , så disse værdier skal derfor udelukkes.


Skriv et svar til: Regne brøk med 2 ubekendte + andet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.