Kemi

Stoffers opløselighed (Termodynamik)??

03. oktober 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg er lidt forvirret mht. energi ændring ved opløseligheds processer:

Når Nacl opløses i vand får det en entropiforskel på +4   (det har fået tilført energi for at bryde bindingerne og har altså en højere energi end da det startede) og dets entropi stiger (mere uorden) og alligevel vil det gerne opløses
I vand bare fordi en værdi galdet Gibbs værdi er negativ? Jeg forstår det ikke helt, normalt vil rstoffer gerne have lavest mulig energi, er der en anden og måske bedre forklaring end at det er fordi Gibbs værdien er negativ, at vandet alligeel opløses?? 

Mvh
Christian


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

Det er korrekt at det kræver energi at bryde ionbindinger, men jeg tror du glemmer at ionerne vinder energi ved at blive opløst. Der dannes nemlig nogle simple komplekser, hvor vandmolekylerne orienterer sig omkring ionerne, således at entropien falder. Hydratiseringen frigiver energi, og derfor frigives der ofte varme, når man opløser et salt, så du har helt ret i at stoffer gerne vil have mindst muligt energi. Da enthalpien for hydratisering er negativ bidrager det til at Gibbs frie energi bliver negativ, og reaktionen spontan.


Svar #2
05. januar 2015 af christian0710 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Stoffers opløselighed (Termodynamik)??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.