Matematik

Overfladeareal udtrykt ved x og y

03. oktober 2012 af 123dr (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klods har kvadratiske endeflader med siden x, og længden af klodsen er y.


a) Bestem klodsens overfladeareal udtrykt ved x og y. 

 

 

Hjælp??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af exatb

A = 4*x*y + 2*x2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

ikke forstået overhovedet

hvis vi sætter at sidelængten er 4 så må klodsens overflade arial være 96 vis lige hvordan det køre i den ligning der !!!!!!!!

mange tak Jacob

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis x = y = 4 , er

A = 4xy + 2x2 = 4·4·4 + 2·42 = 6·42 = 6·16 = 96

Udtrykket i #1 er helt korrekt.


Svar #4
03. oktober 2012 af 123dr (Slettet)

Mange tak #1, men kan du forklarer hvordan du kommer frem til dette resultat? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Klodsens overflade består af 6 rektangler, 2 kvadrater med siden x, og 4 rektangler med siderne x og y, dvs

A = 2·x·x + 4·x·y = 4xy + 2x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af 1mitstudie (Slettet)

jeg betvivlede ikke at #1 var korekt ,,, men at jeg ikke fattede det. Det gå nu også godt nok for mig for jeg har aldrig støt på et problem jeg ikke har kunne regne mig frem til. men du sætter at 123dr kender reglerne for at --

4 gange 4 gange 4 plus 2 gange 4 i anden er lig med 96. Hvad er reglerne ? hvordan forgår det rent operativt?.

 eller

4 gange 4 gange 4 plus 2 gange kvadratet af 4 er lig med 96

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg går ud fra, at folk har lært at regne i de små klasser og at det ikke burde være et problem i STX sammenhæng. Hvad har du problemer med i det regnestykke i #3? Ved du ikke, hvad 42 betyder?


Svar #8
03. oktober 2012 af 123dr (Slettet)

Okay tak det forstod jeg faktisk godt, mange tak! Jeg er nu kommet videre i opgaven:

 

For en bestemt type af sådanne klodser oplyses, at rumfanget er bestemt ved V(x) = 0,5(16 – x2)x  ,  0 < x < 4 .

 

b) Bestem den værdi af x, for hvilken klodsens rumfang V er størst muligt.

 

Denne forstår jeg heller ikke rigtig. Skal vi differentiere eller hvorledes?


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, man skal finde maksimum for funktionen V(x) for 0 < x < 4 . Det gøres ved først at løse ligningen

                            V'(x) = 0 .


Svar #10
03. oktober 2012 af 123dr (Slettet)

Okay, jeg nu differentieret V(x) og V'(x) = 8-1,5x^2

 

Jeg har efterfølgende løst ligningen V'(x)=0 og x= -2,3094 eller x=2,3094

 

Er dette korrekt gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det ser rigtigt ud. Benyt den eksakte værdi for x. Benyt fortegnsvariationen for V'(x) til at vise, at V(x) har maksimum her.


Skriv et svar til: Overfladeareal udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.