Matematik

Faktorisering - 1 opg.

03. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har lavet en faktorisering, men jeg synes de tal jeg får lyder lidt forkert. Er der en der vil tjekke om der er noget jeg har gjort forkert/glemt at gøre?

Vedhæftet fil: Faktorisering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man faktoriserer et 2.-gradspolynomium vedat bestemme dets rødder. Det er forket, som du skriver, at påstå, at 4x(x+1) er lig med 4x2 .

Benyt i stedet

f(x) = 4x2 -4x -24 = 4·(x2 -x -6)

Bestem nu rødderne i 2.-gradspolynomiet x2 -x -6 .


Svar #2
03. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

Så jeg skal ikke ind og finde diskriminanten osv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, man løser ligningen x2 -x -6 = 0 ved at beregne ligningens diskriminant og så indsætte i rodformlen.


Svar #4
03. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

Okay så d=-12-4*1*(-6)=24?


Svar #5
03. oktober 2012 af sweeti14 (Slettet)

Nej hov jeg glemte en parentes. Jeg har fået det til at passe nu :) Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt.

d = (-1)2 -4·1·(-6) = 1 + 24 = 25


Skriv et svar til: Faktorisering - 1 opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.