Matematik

2 opgaver/mat

03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg har 2 opgaver! 

 

opgave 10

 

og udfordringen! Jeg håber der er nogen der kan hjælpe.. jeg er i gang med den nu! Men har en fejl et eller andet sted!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du faktisk formulerer opgaven, er det lettere at hjælpe.


Svar #2
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#1

formulere? hvordan! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis du vil have hjælp med en opgave, bliver du da nødt til at forklare, hvad den går ud på.


Svar #4
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#3

opgave 10 går ud på at finde x

 

og udfordringen går ud på at finde a/b


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, men du skal jo formulere hele opgaven. Der er millioner af opgaver, der går ud på at finde x. Jeg aner ikke, hvad Opgave 10 går ud på. Men det er måske en særlig udfordring?


Svar #6
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#5

Jeg har just fået disse opgaver uden formulering.. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du må da vide mere end "Opgave 10" . Skriv hele opgavens tekst her.


Svar #8
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#7

ok

1/3+1/4+1/x=1

 

er det det her du ville se? jeg havde ellers vedhæftet det!


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det var, jeg mente. Der er jo intet vedhæftet.

Isoler 1/x og bestem så x.


Svar #10
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

OH! Jeg har glemt og vedhæfte...

 

når jeg skal isolere 1/x kommer den på den anden side af lighedstegnet ik? 

så ser det således ud; 1/3+1/4+1=1x ?

Vedhæftet fil:2 opgaver.png

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Nej, det er ikke korrekt.

Flyt 1/3 og 1/4 over på den anden side:

1/x = 1 -(1/3) - (1/4) = ...


Svar #12
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#11

Well... men jeg kan ikke finde ud af at trække 1-1/3 fra fx. det er lettere for mig i decimaltal.. men min lærer siger det skal være i brøk! kan du ikke vise hvordan man trækker 1-1/3 fra? så laver jeg de andre..


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du forlænger de tre tal 1 , -(1/3) og -(1/4) til deres fællesnævner.


Svar #14
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#13 ok jeg prøver mit bedste!

-1/3 (-1*4)/(3*4) dvs. -4/12 ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det er korrekt, at fællesnævneren er 12. Så har man

1 - (1/3) - (1/4) = (12/12) - (12/12)·(1/3) - (12/12)·(1/4)

                           = (12/12) - (4/12) - (3/12)

                           = ...


Svar #16
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#15 nu forstår jeg det bedre! Mange tak for hjælpen! 

 

1/x=5/12

men hvordan isolere jeg x her?


Brugbart svar (0)

Svar #17
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ved at gange overkors, eller ved at vende bunden i vejret på de to brøker:

x = 1 / (1/x)


Svar #18
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#17 hva med 5/12 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det er jo 1/x . Vend bunden i vejret på brøkerne.

Hvis a/b = c/d gælder der også, at b/a = d/c .


Svar #20
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

så der skal stå;

1/1/x også finder man x ved at sige; 1*x/1 ?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.