Matematik

Matematik hjælp

03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Panninguaq og Sigurd brugte en dag på at besøge øen Sudoroy.

De skal sejle fra Torshavn til Tvöroyri.

Strækningen er vist med en stiplet linje på kortet. 

Linjen er 13,14 cm lang.

 

Regn ud hvor lang afstanden fra de to byer er i virkeligheden.

 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt tegningens målestoksforhold. Det er forholdet mellem afstande på kortet og afstande i virkeligheden.


Svar #2
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

De har ikke angivet noget målestoksforhold. Skal jeg selv regne ud i den næsten opgave.


Svar #3
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Næste*


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan ikke regne den virkelige afstand ud, før du har målestoksforholdet. Hvis det findes i opgaven, kan afstanden så beregnes derefter.


Svar #5
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

På kortet er der vist en linje tilsvarende til 20 km i virkeligheden. Linjen svarer til 4 cm på kortet.


Brugbart svar (3)

Svar #6
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Så beregn, hvad 1cm på kortet svarer til, og dernæst hvad 13,14cm svarer til.


Svar #7
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Er målestoksforholdet ikke 1 : 500.000?


Svar #8
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Har også brug for hjælp til denne her opgave. 

Turen svarer til 66 km i virkeligheden. Og turen tager 1 time og 55 minutter.

Hvad er skibets gennemsnitshastighed?

Kan du hjælpe her?


Svar #9
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

I km/t.


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det er korrekt.

#8

Divider afstanden med sejltiden.


Svar #11
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

66 / 115 = 0,57?


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er så i km/min . Gang det med 60min/t for at finde det i km/t .


Svar #13
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Så 66 / 115 * 60?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er sådan, det regnes ud.

Husk nu enheden for hastigheden.


Svar #15
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

34 km/t ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, det er korrekt.


Svar #17
03. oktober 2012 af Markuskh98 (Slettet)

Her er den sidste opgave. Jeg sætter stor pris på din hjælp. Mange tak for det.

Samtidig med M / F Smyril sejlede fra Torshavn, sejlede en fiskekutter fra Tvoroyri.
Fiskekutteren sejlede med en gennemsnitshastighed på 15 km/t.

M / F Smyrils kan beskrives ved ligningen: y = 34,3 x
Fiskekutterens kan beskrives ved ligningen: y = -15 x + 65,7

Hvor langt fra Torshavn mødtes de to skibe?

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man må formode, at x er tiden målt i timer og at y er skibenes afstand fra Torshavn. Løs ligningen

y = 34,3·x = -15·x + 65,7

Den søgte afstand er det til det fundne x hørende y .


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. maj 2013 af franskman (Slettet)

hvordan ved man at målestokforholdet er tegnet i 1:500.000


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.