Fysik

Indre resistans - help!

04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 

Jeg sidder og bøvler med en opgave! 

 

Den lyder således: 

Birgitte har et batteri med en hvilespænding på 4,5 V. Hun forbinder batteriet til en pære som har resistansen 8,00 ohm, når den lyser. Spændingsforskellen over batteriets poler er da 4,35 V. 

a) Beregn batteriets indre resistans. 

b) Hvilken effekt afsættes i pæren og i batteriet? 

c) Hvor stor en procentdel af effekten afsættes i batteriet? 

 

Jeg håber i kan hjælpe mig! :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af peter lind

E = I*(Ri+Ry) = I*Ri+I*Ry = I*Ri+4,35 V


Svar #2
04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Men så har jeg jo stadig to ubekendte? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2012 af peter lind

Du kan finde strømstyrken ud fra spændningsfaldet over pæren og pærens resistans


Svar #4
04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Så det vil altså sige, at jeg skal bruge ohms lov: I=U/R  - men hvad bliver U så? 4,5 eller 4,35? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. oktober 2012 af peter lind

spændningsforskellen over polerne er det samme som spændningsfaldet over pærerne.


Svar #6
04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Kan dette så godt passe? 

 

I=U/R  -> 4,35 V/8,00 ohm = 0.54 A

 

b) 

4,35 V*0.54 A = 2,35 w? 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. oktober 2012 af peter lind

Metoden er rigtig


Svar #8
04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

men hvad er det så jeg gør forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. oktober 2012 af peter lind

hvorfor tror du at du gør noget forkert ?


Svar #10
04. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Nårh, for søren  - jeg tror bare jeg er ved at være træt! :) 

Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Indre resistans - help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.