Matematik

Bestem f'(x) ???

04. oktober 2012 af Laurarnp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle matematik mennsker :-) 

Jeg har en funktion jeg ikke kan løse, den lyder således:

En funktion er givet ved f(x)=2x^3+x-5

a) Bestem f'(x)  ??? 

Håber der er nogle kloge hoveder som kan hjælpe mig. 

Mvh Laura 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af nielsenHTX

brug at (axn)'=anxn-1  hvor a og n er konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2012 af canoncanon (Slettet)

Udelukkende skal du igang med differential regning.

der får du at

f´(x)= 6x^2+1

Det man finder er hældningen på sin kurve i et givet punkt x


Svar #3
05. oktober 2012 af Laurarnp (Slettet)

Skal man så bruge 2punkts formlen? Eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2012 af mathon

 

   i a) bedes du kun om at beregne
                                                            f '(x) = 6x2+1


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2012 af canoncanon (Slettet)

meget fint skrevet f´(x)=3*2*x^(3-1)+1*1*x^(1-1)=6x^2+1


Svar #6
05. oktober 2012 af Laurarnp (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, super pænt af jer! 
Hav en dejlig weekend :-) 


Skriv et svar til: Bestem f'(x) ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.