Matematik

f(x)=x4- 5x - 1

05. oktober 2012 af Blaugrana1 (Slettet)

Jeg forstår ikke dette stykke af opg: 

 

En funktion f(x) er givet ved   f(x)=x4- 5x - 1 for  x ?[-2;2].
Tegn grafen for f. Bestem grafens skæringspunkter med akserne, grafens toppunkter og
funktionens monotoniforhold. Bestem globalt maksimum og globalt minimum.q

 

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

du mener vel for x∈[-2;2]

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2012 af Snick (Slettet)

1) Bestem grafens skæringspunkter med akserne.

Benyt at x = 0 i det punkt hvor grafen skærer y-aksen

Benyt at y = 0 i det punkt hvor grafen skærer x-aksen

2) Grafens toppunkter

Benyt at den afledede funktion f '(x) = 0, de steder hvor der findes toppunkter omend globale minimum og maksimum.

3) Funktionens monotoniforhold

Dette er en fortegnsundersøgelse, hvor du beregner hældningen af grafen til en given x-værdi, ved at indsætte den i den afledede funktion f '(x). Kan evt. hjælpe at tegne en monotonilinje


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2012 af Sapha (Slettet)

Der skal du bruge formlen ax^2+bx+c  da det er et andengradspolynmium

f(x)=x^4-5x-1

a = 1

b = 5

c = -1

 

Så reger du D (diskriminanten) ud:   d= b^2-4*a*c

Også regner du toppunket ud: T= (-b/2a , -d/4a)

Så regner du rødderne ud:   R1 = -b+(kvadratrod af)d/2a

                                             R2 = -b-(kvadratrod af)d/2a

Dog kun hvis d>0 eller d=0

 

Håber det hjalp :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#3

Er det ikke et fjerdegradspolynomium, der er tale om her?


Skriv et svar til: f(x)=x4- 5x - 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.