Matematik

2 ligninger m. 2 ubekendte?

05. oktober 2012 af Mwiii (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal have 2 ligninger m. 2 ubekendte ud af denne tekst.. Jeg kan bare ikke finde ud af at sætte de to ligninger op så det giver det rigtige svar. Det er nemt nok når man lige får ligningen frem. 

Nielsen har i sin bil en pose med mønter til betaling af parkeringsafgifter. Den indeholder 2-kroner og 5-kroner. I alt er der 25 mønter i posen med en samlet værdi på 86 kr.
Hvor mange 2-kroner og hvor mange 5-kroner er der i posen?
 

Håber der er lidt hjælp at hente :-) Tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2012 af SuneChr

Antal 2-kr = x

Antal 5-kr = y

Vi har derfor

x   + y    =  25

2x + 5y  =  86


Skriv et svar til: 2 ligninger m. 2 ubekendte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.