Matematik

Golf matematik

06. oktober 2012 af nielsennielsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 sider med en problem regning fra maj 2009 der handler om gold. her står der fre tee- stedet slår lis med et 6 jern   (vinkel på32 ) og bolden følger en ban der kan beskrives med følgende matematiske model: y= -0,002xi anden + 0,3 x

x : afstand fra te sted i meter

y: højde i meter

indtegn i et koordinatsystem en graf der viser boldens bane 

koordinatsystemet: y 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 

x 10 20304050 60 70 8090100110 120 130 140 150 160170180 

hjælp !!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

-0,002x^2+0,3x

Hvis afstanden fra t-stedet er 10 m.

-0,002*10^2+0,3*10=-0,2m+3m=2,8m


Svar #2
06. oktober 2012 af nielsennielsen (Slettet)

Vil du ikke prøve og sætte det ind i et koodinatsystem for jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal sætte det ind (Ctrl/Cmd+V)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

(10),(2,8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2012 af SuneChr

Vedhæftet

Bemærk:  Længdeforholdene er de samme vandret og lodret.

Vedhæftet fil:SP SECC 0610121323.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2012 af SuneChr

Banekurvens hældning, tangenten, i (0 ; 0) er 16,70o i forhold til vandret.

Banekurven har sit maksimum for x = 75.  Maksimalhøjden findes ved   f(75) .


Skriv et svar til: Golf matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.