Matematik

Naturlige logaritme - løsning af ligning

07. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften! :) Jeg sidder med en matematik-opgave jeg er loooost i! :) 

 

Den lyder som følgende: 

Løs hver af ligningerne eksakt: 

 

a) 19*ex = e-x+6

b) 15*e^3x = 135*e-x

c) 75*e4x+5 = 4*e6x+4 

 

Jeg håber af hele mit hjerte at I vil hjælpe mig! :) 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

tag den naturlige logaritme på begge sider af lighedstegnet


Svar #2
07. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Sååå den vil komme til at hedde: 

 

ln(19*e^x) = ln(e^-x+6) 

men hvordan får jeg så 'isoleret' x? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

ln(a•b) = ln(a) + ln(b)

ln(ax) = ln(a) • x


Svar #4
07. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Kan det så godt passe at a) kommer til at hedde: x=ln(e6)/ln(19) ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2012 af peter lind

nej Det giver ln(19) + x = -x+6


Svar #6
07. oktober 2012 af MajaSchousboe (Slettet)

Okaaay tak! :) 


Skriv et svar til: Naturlige logaritme - løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.