Matematik

Mulige skæringspunkter mellem to funktioner

08. oktober 2012 af TinaCort (Slettet)

Hej .. 

Jeg skal finde mulige skæringpunkter mellem dette: 

1)  Y= kvadratrod(x+1) 

      Y= kvadratrod(x-1)

 

og 

2) Y= x^3-6x^2+12x-7

     Y= x^2-2x+1

 

Hvordan gør jeg lige det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af NejTilSvampe

1)

Sæt de to funktioner lig hinanden. For hvis du sætter Y1 = Y2 , og løser for x, så får du skæringspunktets x-koordinaet. (visualisér det for dig)

Så for at skære det ud i pap, du løser ligningen :

√(x+1) = √(x-1)


Svar #2
08. oktober 2012 af TinaCort (Slettet)

Må man gerne omskrive den, så man slipper for kvadratroden? 

Kan ikke lige gennemskue og isolere x med en kvadratrod..

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2012 af NejTilSvampe

#2 - sæt begge sider i anden for at opløse kvadratrodstegnet.

x+1 = x - 1 

Og her kan du tydeligt se at der ikke er nogen løsninger.


Skriv et svar til: Mulige skæringspunkter mellem to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.