Matematik

ABCD - sidelængder og diagonaler

08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber nogle kan hjælpe (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

AC er hypotenuse i den retvinklede trekante ABC, hvor man kender begge kateters længder. Benyt Pythagoras.

CD er så katete i den retvinklede trekant ADC, hvor man nu kender jypotenusen og den anden katete. Benyt Pythagoras igen.


Svar #2
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

men hvilken hvilken katete er den hosliggende og hvilken er den modstående?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er da bedøvende ligegyldigt her. Det drejer sig om at finde den tredje side i en retvinklet trekant, hvor man kender de to sider. Benyt Pythagoras.

I #1: jypotenusen -> hypotenusen .


Svar #4
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

og hvordan taster jeg det ind på min lommeregner nå jeg skal benytte tan? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal netop ikke benyttes tan. Der skal benyttes Pythagoras. Genlæs #1.


Svar #6
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

a2+b2=c2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, det er netop Pythagoras.


Svar #8
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

men det kan da ikke passe?

4,02 +7,2= 67,84?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Jo, det er korrekt regnet ud. Find så hypotenusen ud fra den beregning.


Svar #10
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

okay nu har jeg måske fundet ud af det.. kan det her passe?

kvadratrodstegn(4,02+7,22) = 8,23


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er tilnærmelsesvist korrekt. Det er ikke korrekt afrundet til 2 dec. Benyt resultatet uden afrunding til at bestemme den anden sidelængde.


Svar #12
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad forstår du ikke i det?


Svar #14
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

at det er forkert afrundet? når jeg taster det på min lommeregner siger den; 8,236504113..?


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, netop. Det afrundes 8,24 til 2 dec.


Svar #16
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

nå ja okay på den måde (:
- hvad skal jeg så gøre for at finde CD?
for ingen af de pythagoras 'formler' jeg har prøvet, passer..?
kan du forklare lidt nærmere?


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Genlæs forklaringen i #1. Man kender nu hypotenusen og den ene katete. Benyt Pythagoras til at finde den anden katete.

a2 + b2 = c2

Man kender c og a. Find nu b.


Svar #18
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

der står i min bog at ejg så skal bruge;

find b = kvadratrodstegn(c2-a2)

så jeg sætter det ind kvadratrodstegn(8,242-5,92) = 5,75 ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Ja, det er korrekt.


Svar #20
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! (:


Skriv et svar til: ABCD - sidelængder og diagonaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.