Matematik
Udregn integralet
En funktion er givet ved: f(x)=4-x^2
Funktionen afgrænser med x-aksen en punktmængde.
Beregn arealet af denne punktmængde.
Svar #1
09. oktober 2012 af Snick (Slettet)
Hej opretter. Du kan anvende at
Funktionen
f(x) = a
Har stamfunktionen
F(x) = a•x+k
Funktionen
g(x) = xn
Har stamfunktionen
G(x) = (1/(n+1))•xn+1+k
Svar #2
09. oktober 2012 af Sussepigen (Slettet)
Okay så har jeg stamfunktionen til de to. Hvad gør jeg efter?
Svar #4
09. oktober 2012 af Sussepigen (Slettet)
Nej, det er hele opgaveformuleringen der er skrevet ovenover..
Svar #5
09. oktober 2012 af wut123 (Slettet)
Bestem de to løsninger x1 og x2 til ligningen f(x)=0. Det søgte areal er så givet ved
hvor x2 > x1
Svar #6
09. oktober 2012 af Snick (Slettet)
Folk må gerne rette mig her, men du kan se at der er tale om en andengradsligning.
Hvis du beregner dens rødder(de punkter hvor parablen skærer x-aksen), og anvender dem som grænseværdier i følgende ligning
M = a∫b f(x) dx = [F(x)] = F(b) - F(a)
hvor a og b er de grænseværdier du har beregnet, og M er arealet af punktmængden
Svar #8
09. oktober 2012 af Sussepigen (Slettet)
Det eneste jeg bare ikke forstår er hvordan jeg finder x1 og x2. Hvorfra ved jeg hvad a, b og c er, så jeg kan bruge
-b+/-kvrdD/2*a.
Svar #9
09. oktober 2012 af Snick (Slettet)
Det kan du aflæse ud fra din givne funktion
f(x)=4-x^2
a = -1
b = 0
c = 4
Skriv et svar til: Udregn integralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
