Matematik

ligning

09. oktober 2012 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning? (:
med udregning

1500 = 51,56x + 620

på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Du skal bare have x til at stå alene. Husk at du skal: lægge til og/eller trække fra først og så må du gange og/eller dividere.

 


Svar #2
09. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

ja, jeg har også prøvet, men kan ikke få den til at gå op, så jeg får det rigtige resultat 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Prøv og vis hvad du gør


Svar #4
09. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

51,56x+620=1500 <=> 671,56x = 1500 671,56/671,56=1500/671,56 =2,23

er jeg helt galt på den?

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. oktober 2012 af martinkusk (Slettet)

1500 = 51,56x + 620
 
  51,56x + 620 - 620 = 1500 - 620  (jeg kan personligt godt lide at have x på venstre side)

    51,56x = 880                               (nu er 620 trukket fra 1500 på begge sider)

      51,56x/51,56 = 880/51,56         (forat finde x (gangeudregning) skal du så dividere på begge sider med x-mængden)

          x = 880/51,56                          (880/51,56=17,067) derfor bliver x = 17,067                       

             x = 17,0674941815360745       (du kan prøve ligningen ved at gange x med 51,56)

PRØVE:

51,56 x 17,0674941815360745 + 620 = 1500             

   51,56 x 17,067 = 880,000000000000001

      880 + 620 = 1500

Jeg har benyttet alle decimaler og får derfor et meget præcist resultat...

Det er godt nok mange år siden, men sjovt at genopdage neandertaler-matematikhjernen... :)
 
   


Svar #6
09. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

haha, det er så genialt og virkelig godt med x på venstre!! (:

Tusind tak, det var virkelig grundigt og til at forstå så selv jeg kunne følge med!! :D


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.