Matematik

Færdighedregning opgaver...

09. oktober 2012 af Tina12453

Jeg var lige i gang med min færdighedsregning og stødte lige på nogle opgaver jeg er er usikker på.

Opgave 1.

Omskriv til decimaltal

16 1/4 = Er det så bare = 16,25

3 7/8 = 3,875

Opgave 2.

3 m2 skal lave om til liter = Hvordan skal jeg gøre det?

Opgave 3.

Indsæt det manglende tal

1 3 6 10 ___ 21 30

= Jeg får det til 15 men så passer 30 ikke...

Opgave 4

Er et retvinklet trekant også spidsvinklet?? (Skal bruges til at løse en opgave)

Opgave 5

Løs ligningen.

1/x (skrevet som brøk) = 20

= Jeg får det til 0,05, men kan man godt skrive det i en brøk?

 

 

Tak på forhånd

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2012 af PeterValberg

Opgave 1

ja
ja

Opgave 2

Det kan du ikke.... m2 er et flademål, - liter er et rummål

Opgave 3

 

Opgave 4

Nej, i en spidsvinklet trekant er ALLE vinklerne mindre end 90º

Opgave 5

0,05 = 1/20

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
09. oktober 2012 af Tina12453

Okay mange tak for svaret Peter Valberg. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af PeterValberg

Vedr. opgave 2

Hvis det i stedet drejer sig om 3 m3 (kubikmeter), der skal omregnes til liter:

En kubikmeter(m³) er et rummål, der svarer til volumenet af en terning med en sidelængde på en meter (10 dm). 
Da både kubikmeter og liter er rummål, kan man nemt konvertere (omregne) fra det ene til det andet. 

1 m3 = 1000 dm3 = 1000 liter

så 3 m3 må altså være det samme som 3000 liter

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Færdighedregning opgaver...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.