Matematik

Hjælp til opgave

11. oktober 2012 af Bladlus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug hjælp til følgende opg:

Betragt følgende diff. ligninger:

dL/dt = 5(Lmax --L) og dL/dt= 5L(1-(L/Lmax))

Hvordan skal man vise, at der for disse gælder L<Lmax?

Tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af mathon

 

                   dL/dt = 5(Lmax -L)

                   L(t) = C•e5t + Lmax


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Mon ikke den sidste differentialligning i #0 skal være en omskrivning af den første:

dL/dt =  5Lmax·(1-(L/Lmax))

?


Svar #3
11. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Hvorfor skal den omskrives? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2012 af mathon

 

        dL/dt = 5(Lmax - L) = -5L(1 - (Lmax/L))


Svar #5
11. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Okay, dvs. det kun er den anden differentialligning som omskrives. Men hvad er det som viser at L<Lmax  ? Den er jeg ikke helt med på. Først troede jeg at man skulle forklare det, men det skal man jo ikke når der vis i opgaven.


Svar #6
11. oktober 2012 af Bladlus (Slettet)

Men hvad er det som viser at L<Lmax  ?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.