Matematik

Hjælp til mat opgave

11. oktober 2012 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

På en dag nr. t i et typisk år er temperaturen C(t) grader celcius i Fairbansk, Alaska, tilnærmelsesvis givet med ved:

C(t) = 41/2 * sin(2*pi/365*(t-101)) - 4

 

På hvilken dag i året vokser temp. hurtigst? Hvor mange grader pr. dag vokser temp., når den vokser hurtigst?

 

Hordan løser man denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Find C'(t) sæt den lig 0 og løs ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2012 af nielsenHTX

du skal ikke løse C '(t)=0 men C ''(t)=0

det er C '(x) der bestemmer hvor hurtigt den vokser du skal altså bestemme maksimum for den som altså gøres ved at løse

C ''(t)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#2 har fuldstændig ret.

Undskyld, jeg havde blandet 2 opgaver sammen. Det var en ander der skulle bruge C' (x)


Svar #4
11. oktober 2012 af Simon888 (Slettet)

Skal jeg differentiere C'(t) eller hvordan skal C ''(t) forståes?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2012 af nielsenHTX

#4 C ''(t) er den 2.anden afledte af C(t), så ja


Svar #6
11. oktober 2012 af Simon888 (Slettet)

Super tak for hjælpen. I er bare så søde.. <3


Skriv et svar til: Hjælp til mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.