Fysik

Hjælp!! Opgave!!

11. oktober 2012 af johannehanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave en opgave der lyder på: 

Billedet viser en skål med vand og en træklods, hvis dimensioner og masse er angivet.

a) Hvor dybt synker klodsen ned, når den lægges op i vandet? 

 

Jeg får opgivet disse størrelser: 

l=8.6cm 

b=7.0cm 

h=5.6cm

m=161 g. 

Mit spørgsmål lyder på, hvilken formel jeg skal bruge?? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Klodsen synker så dybt, så at tyngden af den fortrængte vandmængde netop er lig med tyngdekraften på klodsen.


Svar #2
11. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

Men skal jeg ikke regne noget ud?? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, man skal jo beregne, hvor langt klodsen synker i vandet.


Svar #4
11. oktober 2012 af johannehanse (Slettet)

#3

Hvilken formel skal jeg så bruge?? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg går ud fra, at det er i højderetningen, at klodsen trænger ned i vandet. Beregn massen af den mængde vand, som klodsen fortrænger, når den er nedsænket til dybden d i vandet. Når klodsen flyder, gælder der

A·d·ρvand·g = mklods·g ,

hvor A = l·b er klodsens tværsnintsareal, og mklods er klodsens masse.


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. oktober 2012 af mathon

under forudsætningen i #5:
 

   flydning
                    opdriften er lig med tyngden af legemet = tyngden af den fortrængte væskemængde

   hvoraf
                                        m•g = Fop = Vunder•ρvand•g

                                        m = Vunder•ρvand

                                        Vunder = m / ρvand

                                        d • (L•b) = (m/ρvand)               ( d = d(ybde) )

                                        d = (m/ρvand)/(L•b)

                                        d = ((0,161 kg)/(1000 kg/m3)/((0,086 m)•(0,070 m))    ( d<0,056 m)


                                        d = 0,0267 m = 2,67 cm


Skriv et svar til: Hjælp!! Opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.