Matematik

Sammensat funktion

12. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvordan den indre og ydre funktion ser ud for denne funktion:

2/(x^2 )

Jeg tror at den ydre er: 2/x og den indre 1/(x^2), men er ikke sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2012 af SuneChr

f(x) =  2 / x

g(x) = x2

f º g(x) = f ( g(x) )  =  2 / x2


Svar #2
12. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Tak :D


Svar #3
12. oktober 2012 af Gymnasieven (Slettet)

Nå jeg nu skal diffenrencere den bliver det så til -2/(x^2⋅x^2 )⋅2x  ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2012 af SuneChr

# 3          f ´(g(x))·g´(x)          eller

               (2·x-2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #3 er korrekt; det skal blot reduceres lidt. Man kan kontrollere resultatet af differentiationen ved hjælp af sammensat funktion ved at benytte den generelle differentiationsregel (a·xn)' = a·n·xn-1 , idet man ser, at

      f(g(x)) = 2·x-2 .


Skriv et svar til: Sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.