Matematik

løs ligningen f'(x0)=0

13. oktober 2012 af ulrikke1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har fået som opgave at løse f'(x0)=0, men har ikke nogle funktion at gå udfra, dvs. det eneste jeg ved er:
 

f'(x0)=0

2ax0+b=0

 

eller kan jeg gøre andet?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af mathon

 du har jo så haft
                           f(x) = ax2 + bx + c     =       a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                           f '(x) = 2ax + b

 specifikt                          
                           f '(xo) = 2axo + b = 0

                                       2axo = -b

                                       xo = -b/(2a)
 hvoraf
                           f (xo) = a(-b/(2a)+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                           f (xo) = (-d/(4a))

 

                                      
      


Svar #2
13. oktober 2012 af ulrikke1212 (Slettet)

ja okay, men det er måske forkert af mig så. jeg har kun fået dette at gå ud fra nemlig 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2012 af SuneChr

f(x) = ax2 + bx + c     ⇒    f ´(x) = 2ax + b           ⇒                2ax + b = 0              ⇒           x = - b / (2a)

Gælder jo for ethvert 2.gr. polynomium.

# 0 og 2      Det havde været rart at have fået hele opgaven fra starten.     


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2012 af mathon

som så viste sig at være

                 f(x) = 0,119048x3 - 0,119048x2 - 1,07143x + 1,07143


                 f '(x) = 0,357143x2 - 0,238095x - 1,07143


Skriv et svar til: løs ligningen f'(x0)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.