Matematik

Ligning..!!

15. oktober 2012 af Tina12453

Hej nogen der kan løse denne ligning:

10000 - y = 12500 - y / 2

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Menes der

10000 - y = 12500 - (y / 2)

eller

10000 - y = (12500 - y) / 2    ?

(Husk nu at sætte paranteser på fremover.)


Svar #2
15. oktober 2012 af Tina12453

Der menes:

10000 - y = (12500 - y) / 2

:)  


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Foerst ganger du med 2 paa begge sider:

20000 - 2y = 12500 - y

Saa laegger du 2y til paa begge sider:

20000 = 12500 + y

Saa traekker du 12500 fra paa begge sider:

y = 20000 - 12500 = 7500


Svar #4
15. oktober 2012 af Tina12453

Mange tak, havde også fået det til 7500, men ville lige være sikker :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Når du vil være sikker på  at din løsning til en ligning er rigtig, kan du selv kontrolere det ved at sætte løsningen ind og regne hver side af ligningen ud for sig. Så skal du ende med samme værdi på begge sider af =


Skriv et svar til: Ligning..!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.