Matematik

Hvornår begyndte manden at drikke?

16. oktober 2012 af MalouStella (Slettet)

En mand drak 15 genstande om dagen hver dag og nåede op på 245.000 genstande på et liv, indtil han døde som 60-årig. Hvornår begyndte manden at drikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn antallet af genstande pr år og dernæst hvor mange år manden har drukket.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Pr år:365*15=5475 genstande

245.000/5.475=ca 44,7 år

60år-44,7år=ca15,3 år

Han må have været ca 15 år og 3 måneder.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

I den henseende bør man regne 365,25 dage pr år. Men da alderen kun er angivet som et helt tal, kan man ikke komme det nærmere, end at han må have været 15-16 år gammel, da han startede.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Ja selvfølgelig. Det er jo skudår hver fjerde år, fordi et år er 365,25 dage. Havde ikke lige tænkt over, det mens jeg sad og regnede.


Skriv et svar til: Hvornår begyndte manden at drikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.