Matematik

Problemregning opgave...

17. oktober 2012 af Tina12453

Jordens befolkningstal var i 2009 ca. 6,8 mia.

Samme år transporterede skibstrafikken i alt 7849 mio. tons varer.

Hvor mange kilogram varer blev der i gennemsnit transporteret pr. person i 2009?

Jeg har gjort følgende:

6,8 mia / 7849 mio. tons varer * 1000 = 0,87 kg

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Nej du skal dele vægten med antal personer


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2012 af emul0c

Husk på at 7849 mio. svarer til 7,849 mia.

Du skal så dele vægten med antal personer:

7,849 / 6,8 = 1,15426

-> Hvilket er i tons - så for at få det i kilo skal du gange op med 1.000 som du rigtig nok gør, hvorfor du så får

1,15426 * 1.000 = 1.154,26 kg. per person.


Skriv et svar til: Problemregning opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.