Matematik

Differentialregning:Optimering af en kvadratisk kasse.

19. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven står beskrevet i billedet.

Jeg har problemer med denne opgave, da jeg ikke helt ved, hvordan jeg skal gribe den an. ind til videre, det som jeg har gjort er at finde ud af et forhold mellem kassens areal og sidelængden.

Det er en kasse med et låg og den er kvadratisk, det betyder, at den har 6 sider, hvor siderne er den sammen længde, og for at udregne arealet i en af siderne, så er det x2. Da vi så har 6 sider, så er forholdet i denne kasses areal og sidelængde er 6x2.

Herfra har jeg så ingen ide om, hvad jeg skal gøre eller noget som helst. Jeg har stillet den op som normal ligning og isoleret x, og jeg har også brugt andengradsligningsløsnings, hvor man finder diskriminanten osv, der får jeg så at svaret enten er ca 12,91 eller -12,91.

Men det kan jeg slet ikke få til at give logik, da man normalt skulle differentiere og sådan noget der..

 

Så jeg håber, at der er en derude, som meget gerne vil hjælpe en lille snot forvirret pige :)

Vedhæftet fil: New Bitmap Image (2).bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2012 af peter lind

Den kvadratiske kasse betyder ikke at det er en kubus men at bunden er kvadratisk. Du har altså at rumfanget er x2*h, hvor h er højden, x siden af bunden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2012 af Singlefyren (Slettet)

Den er ikke terningeformet. Den er aflang som en normal mælkekarton.

Rumfang:  V=   x2*h =1000

Overflade:  O = bund + låg + 4sider = 2x2 + 4*x*h

Isoler h i rumfangsligningen og indsæt udtrykket på h's plads i Overflade-ligningen.

Du får da en forskrift med x som eneste ubekendte. Optimer denne fremkomne forskrift, dvs sæt O ' (x) = 0.


Svar #3
19. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

Så er det derfor, at jeg slet ikke kunne få det til at hænge sammen!!! Ej hvor føler jeg mig blondinedum! :)

Når men tak guys!!!!


Skriv et svar til: Differentialregning:Optimering af en kvadratisk kasse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.