Matematik

Hjælp forstår ikke denne opgave!!

20. oktober 2012 af Sahra123 (Slettet)

På Dalum Papirfabrik i Odense starter papirfremstillingen med en 'suppe', der består af vand og fibre. 99% af vægten er vand og 1% er fibre. 
Vandet dampes væg, og fibrene bliver til papir. Den ene procent fibre bliver til 117.000 tons papir hvert år.
 

- Hvor mange tons 'suppe' bruger fabrikken om året?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2012 af peter lind

1% er 117.000 tons. Hvad er så 100% ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. oktober 2012 af SuneChr

Antal ton suppe pr år  =  x

1% af x = 117000 ton papir

1/100 · x = 117000

x = 100·117000 ton = .................... ton


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Ellers bare gang med 100. Jeg så du havde oprettet en lignende tråd. Er der noget der er svært?

Svar #4
21. oktober 2012 af Sahra123 (Slettet)

Ja altså bliver forrviret. 

Hvordan skal jeg så finde ud af:
-Hvor mange tons vand bruger fabrikken om året?
-Hvor mange liter vand bruger fabrikken om året.

Vands massefylde er 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2012 af SuneChr

11 700 000 ton suppe pr. år. = 11 700 000 000 kg pr. år  (1 t = 1000 kg)

Vands massefylde er 1 kg/L

Derfor er vandmængden, pr år,  11 700 000 000 L = 11,7 milliarder L vand pr. år

 


Skriv et svar til: Hjælp forstår ikke denne opgave!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.