Matematik

Planer og parameterfremstilling

21. oktober 2012 af AnnaBanp (Slettet)

Jeg har fire planer:

x+y-2z=0                                     2x-y+z=1                                   7x+y-4z=2                                   x-2y+3z=1

og disse planer har en ret linje l tilfælles. Men jeg skal nu finde en parameterfremstilling for linjen l. Det jeg har gjort indtil videre er, lave en matrice ud fra disse fire planer og derved anvende gauss-jordan-princippet indtil jeg ikke kan forkorte mere ned. (Se vedhæft). Men hvordan kommer jeg herfra også hen til parameterfremstilling?

 

 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

x+y-2z=0                                     2x-y+z=1                                   7x+y-4z=2                                   x-2y+3z=1

x=t

t+y-2z=0 og 2t-y+z=1 lægges sammen

3t-z=1   ⇔  z=3t-1

x-2y+3z=1    x og z indsættes

t-2y+3(3t-1)=1 ⇔ -2y+t+9t-3=1 ⇔ 10t-2=2y ⇔ y=5t-1

kontrol

7x+y-4z = 7t+5t-1-4(3t-1) = 7t+5t-1-12t+4= 2 stemmer med højresiden


Skriv et svar til: Planer og parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.