Matematik

Hjælp til matematik:)

21. oktober 2012 af ceceo (Slettet)

Kan ikke finde ud af det, vil i hjælpe :)

3(x + 2) = x + 8

2(2x-5) = 5 (x-1) + 4(x+5) 

6x – (1-x) = 3x + 17

2x : 4 = 4

4x + 2 : 2 = 10

12 : 2x = 3

Find x i  ligningerne.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af Skoleliv (Slettet)

Hejsa

Husk at du altid må rykke noget over på den anden side af lighedstegnet ved at ændre fortegnet (+, -, *, /) til det modsattet.

Det første du skal, det er at udregne parenteserne på begge sider af lighedstegnet: fx 3(x+2)=x+8

3*x+3*2=x+8

3x+6=x+8

3x+6-6=x+8-6

3x=x+2

3x-x=x+2-x

2x=2

2x/2=2/2

x=1

 

Ved ikke om dette kan hjælpe dig ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af Skoleliv (Slettet)

Samt at der gælder at +() altid må ophæves, mens -() skal fortegnet i parantesen ændres til det modsatte fx -(5+6) bliver -5-6 eller -(8-2) bliver -8+2. Derudover står der altid et usynligt gange mellem tallet foran parentesen og parantesen, ligesom mellem konsonanten foran x og x'et fx 3x er det samme som 3*x


Skriv et svar til: Hjælp til matematik:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.