Matematik

Ligninger

21. oktober 2012 af jegelskerkage33 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen. Kan du/I hjælpe mig med et par ligninger ? Der må gerne være forklaring til, tak :)

Jeg har selv prøvet at løse det første, at stykket, men er så gået i stå....... HJÆLP please !

A

9x + 3 = 5x + 12 1/3

4x + 3 = 12 1/3

4x =

x =

 

B

-4x + 4 = 2x - 12 1/2

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2012 af SuneChr

A           Højresiden er  121/3 - 3  =  91/3 = 28/3

28/skal så divideres med 4 , og det giver  7/3 = 21/3

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

B gang alle led med 2

læg 8x til på begge sider

læf 25 til på begge sider

del med tallet foran x på begge sider (du ender nok med en brøk)

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.