Matematik

hvad gør jeg med ^x

21. oktober 2012 af miss-tk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave der hedder;

1,6*3,2^x=12,1

Jeg har regnet dette:
3,2^x=12,1/1,6
3,2^x=7.5625

Hvad skal jeg gøre når det er ^x?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2012 af nielsenHTX

tag ln eller log på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
21. oktober 2012 af miss-tk (Slettet)

så jeg siger log(3,2)/ log(7,5625)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2012 af nielsenHTX

3,2^x=7.5625 ⇔

log(3,2^x)=log(7.5625)⇔

x*log(3,2)=log(7.5625) ⇔ osv


Svar #4
21. oktober 2012 af miss-tk (Slettet)

og(3,2^x)=log(7.5625)⇔

x*log(3,2)=log(7.5625) 

 

hvorfor kan man "tage x ned"? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2012 af nielsenHTX

#4 det er netop det smarte med logaritmer idet der gælder at

log(ax)=x*log(a)


Svar #6
21. oktober 2012 af miss-tk (Slettet)

1,6*3,2^x=12,1
(3,2)^x=12,1/1,6
(3,2)^x=7,5625
ln(3,2)^x )=ln(7,5625)
x*ln(3,2)=ln(7,5625)
x=ln(7,5625)/ln(3,2)
x=1,7394

 

Er dette rigtigt? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. oktober 2012 af nielsenHTX

#6 ja det er korrekt


Svar #8
21. oktober 2012 af miss-tk (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2012 af FætterGlad (Slettet)

#8

Se de tre logaritmeregneregler her

http://www.formel.dk/matematik/simple_regneregler/logaritme.htm

:)


Skriv et svar til: hvad gør jeg med ^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.