Matematik

Hvodan finder jeg Den ubekendte her?

22. oktober 2012 af stef4905 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har fået til opgave at finde y i denne ligning, men hvordan gør man lige det ?

Lignin: 8/x-6/y-12=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af mathon

multiplicer med xy

                                8y - 6x  -12xy = 0

                                2(4-6x)·y = 6x

                                (4-6x)·y = 3x

                            

                                         3x      
                                y =  ------
                                       4-6x

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2012 af exatb

8/x-6/y-12 = 0

8/x - 6/y = 12

- 6/y = 12 - 8/x

- 6 = y(12 - 8/x)

- 6/(12 - 8/x) = y


Svar #3
22. oktober 2012 af stef4905 (Slettet)

Mange tak =)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2012 af Science4ver (Slettet)

Du kan f.eks. sætte på fælles brøkstreg og inden da anvende xy som fællesnævner så der står

vi kan så dividere ligningen igennem med 2

så kan vi flytte alt det med y over på den anden side af ligmed så der står

ved at isolere y fåes så
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2012 af exatb

#4

Fejl i sidste trin


Skriv et svar til: Hvodan finder jeg Den ubekendte her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.