Matematik

Ligninger.

22. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har brug for hælp med en ligning.

10 - 5x = 4(x + 1)

Jeg fik den til 1.5 men når jeg putter 1,5 i x'ens plads, er den ikke rigtig...

Er der nogen som vil hælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af nielsenHTX

-


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2012 af Euroman28

x'erne på venstre side og de andre lede på højre side.

4(x+1) = 4x+4

derfor

10-5x=4x+4 -> -5x-4x = -10+4 derfor

-9x=-6 <-> x =2/3

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
22. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet)

Giver den så 1,5 eller 0,66666667? 

Min udregning ser ikke sådan ud.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2012 af Euroman28

den giver x=2/3

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
22. oktober 2012 af Maria10101 (Slettet)

Okey tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.