Matematik

Hjælp!! Matematik!

22. oktober 2012 af elias20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 er helt forvirret ved ikke hvordan jeg skal løse det her :/

I en virksomhed kan omsætningen pr. uge beskrives ved funktionen  f og omkostningerne pr. uge ved funktionen  g. Graferne og forskrifterne for  f  og  g er vist på
figuren herunder.

 

 

kan ikke kopiere figuren men den er på dette link...

 

http://fronter.com/knord/links/files.phtml/686972769$806916094$/Materialer/Alle+opgaver+til+bl_prcent_C3_prcent_A6kregning/sep-06.pdf

det er opgave 6 i dette link ovenfor.


Virksomhedens overskud h(x) beregnes som omsætning minus omkostninger, dvs.
h(x) = f(x) – g(x) , hvor  x angiver afsætningen i kg pr. uge.
a) Bestem det interval for afsætningen, der giver overskud.
b) Bestem den afsætning, der giver det største overskud.

 

en eller anden hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2012 af nielsenHTX

linket kræver adgangskode....

men

a) løs h(x)>0

b) løs h '(x)=0

 


Svar #2
28. oktober 2012 af elias20 (Slettet)

her er parablens ligning

f(x) = –x^2+100x

 og tangentens ligning 

g(x) = 10x+800

 har brug for hjælp er ik nået videre en eller anden please hjælp :/


Skriv et svar til: Hjælp!! Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.