Fysik

Hvor lang tid tager det at opvarme vandet fra 20 til 35 grader ?

23. oktober 2012 af fpoulsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et akvarium måler 0,35 m x 0,75 m x 0,45 m og er helt fyldt med vand.

a. Beregn massen af vandet i akvariet.

0,35 m·0,75 m·0,45 m=m_vand

0,35 m·0,75 m·0,45 m=0,118 m^3


Vandet opvarmes med et varmelegeme på 250 W

Hvor lang tid varer opvarmningen fra 20 grader celsius til 35 grader celsius, hvis alt energien fra varmelegemet går til opvarmning af vandet?
 

Håber i kan hjælpe!!

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har beregnet rumfanget af vand - ikke massen af det.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2012 af peter lind

Tilført energi P*t = m*c*ΔT  P effekten, t tiden for opvarmning, m masse af vand, c varmefylden og ΔT temperaturstigning


Svar #3
23. oktober 2012 af fpoulsen (Slettet)

Hvordan finder jeg så massen? Skal jeg lave enhederne om?



Og tusind tak Peter lind!

Må jeg spørge om en ekstra ting? Nu har jeg så skrevet 

P (effekt) * t = m * c * ?T (tidsforskellen)

250 * t = 118 kg * 4180 J/(kg·°C)   * (35-20) 15 °C  --> er det korrekt? Og har en lærer der siger det er vigtigt, at vi skriver J/(kg·°C). Kan det passe i dette stykke? Eller skal det bare hedde J? Gør det en stor forskel?

Tak igen
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. oktober 2012 af peter lind

ΔT er temperaturforskellen ikke tidsforskellen. Det har du korrekt brugt i formlen nedenunder.

Det er korrekt at c har enheden J/(kg*ºC) Hvis du ganger c med massen i kg og temperaturforskellen i grad celsius går enhederne i nævneren ud så du får enheden Joule


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2014 af Lars123lars1 (Slettet)

Hvad får i så resultatet til?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. december 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Beregn den mængde energi, der kræves tilført, og divider med effekten.


Skriv et svar til: Hvor lang tid tager det at opvarme vandet fra 20 til 35 grader ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.