Matematik

Hjælp til opgave

23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Meget vigigt!! skal bruges til en aflevering i matematik!! :D 

Jeg skal løse denne opgave. 

Et rektangulært område på 6000 m2
skal indesluttes af et hegn. På de tre sider koster hegnet 100 kr./m og på den fjerde side (ud mod vejen) 400 kr./m.
a) Opstil en sammenhæng mellem x og z.
b) Kald totalomkostningen for y kr. Udtryk y 
    som funktion af x.
c) Hvilke værdier kan x antage?
d) Bestem den mindste værdi for y. Hvilke mål har området så? Kommen-
    tér!

----- Men jeg ved ikke hvordan jeg skal lave  b og d ???? HJÆLP

 

Jeg har vedhæftet et billede der var med i opgaven

Vedhæftet fil: Unavngiveth.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2012 af nielsenHTX

i a) brude der nok have stået a) Opstil 2 sammenhænge mellem x og z.  vil gøre b'eren nemmere.

så hvad har du lavet til a)?

 


Svar #2
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

bare skrevet x*z = 6000. er det rigtigt

hvad med de andre opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2012 af nielsenHTX

#2 ja det er korrekt, det er den ene sammenhæng mellem x og z

prøv nu at stille et udtryk for omkredsen af hegnet ( læg alle siderne sammen)


Svar #4
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

det er nemmere hvis du bare skriver hvordan man laver opgave b :)
jeg kan nemmere lære det hvis jeg ser sammenhængen med resultater først :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2012 af nielsenHTX

#4

b) isolere z i x*z = 6000 og indsæt det i dit udtryk for omkredsen.

c) -

d) løs y'(x)=0   , z findes så ved at indsætte i x*z = 6000  


Svar #6
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad er resultatet i b helt konkret. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

b) Man har

y = 2z·100 + x·100 + x·400 = 200z + 500x .

Nu er x·z = 6000 , så

y = 200·6000/x + 500x = 1200000/x + 500x


Svar #8
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad med d så :)


Svar #9
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

hvad er d så :)

du skrev    =      løs y'(x)=0   , z findes så ved at indsætte i x*z = 6000

 

hvad er svaret helt konkret?????


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Benyt udtrykket i #7 og løs så ligningen y'(x) = 0


Svar #11
23. oktober 2012 af ConfusedOfMath (Slettet)

prøver jeg så


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.