Matematik

Gennemsnitlige tilvækst?

25. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er givet ved f(x)=x^2. Bestem den gennemsnitlige tilvækst DeltaF/DeltaX, med udgangspunktet x0, og med x-tilvæksten DeltaX når

a) x0=5 og DeltaX=1 ??

 

Bange for jeg har rodet mig ud i noget jeg ikke helt forstå? en der kan hjælpe mig med at forstå det, så prøver jeg at lave resten


Svar #1
25. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

Noget der har en ide :)?


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal sikkert beregne differenskvotienten

Δf / Δx = (f(x0+Δx) - f(x0)) / Δx

for den opgivne funktion.


Svar #3
25. oktober 2012 af Fleakeren (Slettet)

nej for så giver det 1/1 .. og skal gi 11 .:(


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det giver da netop 11, hvis man indsætter korrekt.


Skriv et svar til: Gennemsnitlige tilvækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.