Matematik

FSA matematik dec. 2010 (hurtig hjælp!)

25. oktober 2012 af Sowmiya (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg sidder med 2 opgaver som jeg har lidt svært ved at løse og jeg har brug for et svar HURTIGT!

vi får at vide: ruten over storbælt er 476 km, og udgifterne til bro er 220 kr.

ruten Kalundborg-Århus er 367 km, men de skal kun køre 278 km med bil da resten er færgeoverfart. færgens udgifter er 675 kr

1: undersøg hvor stor udgiften pr km skal være, hvis de samlede udgifter for ruten over Storebælt og ruten Kalundborg-Århus skal være lige store.

HÅBER AT I VIL HJÆLPE! 


Svar #1
25. oktober 2012 af Sowmiya (Slettet)

Hov det var kun 1 opgave og ikke 2! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

I=476x+220kr

II=278x+675kr

Løs de to ligninger. Har du lært at løse ligninger

 


Svar #3
25. oktober 2012 af Sowmiya (Slettet)

Ja jeg ved godt hvordan man løser ligninger, men man kan da ikke løse en ligning uden et lighedstegn og et tal at gå ud fra?:)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Man skal bare sætte de to ligningerne sammen.

 


Svar #5
25. oktober 2012 af Sowmiya (Slettet)

Nårh!... dvs. 476x+220=278x+675 så x=1,29! 

Tusind tak for hjælpen! du reddede lige mit liv haha :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din værdi for x er nu ikke regnet korrekt.

x = (675-220) / (476-278) = ...


Svar #7
25. oktober 2012 af Sowmiya (Slettet)

Ja det fandt jeg lige ud af! :) men tak!

det rigtige svar er x=2,3 

så udgiften pr km er 2,3kr pr km.


Skriv et svar til: FSA matematik dec. 2010 (hurtig hjælp!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.