Matematik

Hjælp til vektorfunktioner matematik

26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp !! :(

Jeg har vedhæftet opgaveformuleringen, og har selv løst delopgave a,b og c.

Men d'eren kan jeg slet ikke finde ud af at løse.

Er der nogen der kan finde ud at hjælpe mig med opgaven?

 

På forhånd tak

 

 

Vedhæftet fil: opgave 5A.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af peter lind

Løs ligningen r(t)·r'(t) = 0


Svar #2
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Skal jeg så differentiere hele r(t) og gange den med den udefferentieret og sætte den lig med 0?

Når jeg sætter ligningen lig med 0 skal jeg så isolere t og finde den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af peter lind

ja


Svar #4
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Når jeg differentiere min vektorfunktion skal jeg lade at der står t eller skal jeg skrive den værdi jeg har regnet t til at være?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2012 af peter lind

Du kan ikke sætte t til hvad du har beregnet. Du har jo ikke lavet bergningen endnu.


Svar #6
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

når ja okay jeg prøver lige tak :)


Svar #7
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

hej igen

#1 kan ikke lade sig at gøre. Jeg kan jo ikke gange de to vektorfunktioner med hinanden?

Kan du hjælpe lidt mere :)

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Der er tale om at udregne skalarproduktet (prikproduktet)    r(t) • r'(t) . Man skal så løse ligningen

 r(t) • r'(t) = 0 .

Her er

r(t) = [ √(t-2) ; -0,04·t2 + 0,8·t ] ,   t ∈ ]2;27]


Svar #9
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan jeg skal tage skalarproduktet når det er to vektorfunktioner der er tale om?

altså skal dette led med? ''t ∈ ]2;27]''

 

Jeg ved ikke hvordan jeg helt skal lave beregningen :(


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. oktober 2012 af peter lind

r'(t) = (x'(t), y'(t) )

r(t)·r'(t) = x(t)*x'(t)+y(t)*y'(t)


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Betegnelsen t ∈ ]2;27] angiver definitionsmængden for vektorfunktionen, men det er jo som sådan ikke en del af forskriften.

Man beregner skalarproduktet af to vektorer a = [a1 , a2] og b = [b1 , b2] ved udtrykket

a b = a1·b1 + a2·b2 ,

et udtryk, der helt sikkert også er angivet i din bog.

Her skal man beregne skalarproduktet r(t) • r'(t) og så løse ligningen

r(t) • r'(t) = 0


Svar #12
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Jeg beregnede følgende: 

r(t)·r'(t) = x(t)*x'(t)+y(t)*y'(t)

Og fik t værdien til at være -0.7013235970.

Kan det passe :)? (se vedhæftet fil)

 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er ikke rigtigt. Der er sjusket groft med parenteserne. Din fundne værdi for t er heller ikke med i definitionsmængden for vektorfunktionen.

Du får sikkert mere ud af at regne det i hånden.


Svar #14
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Hmm er det så kun parenteserne der er sjusket?

Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg ellers skal opstille udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man har

r(t) = [ √(t-2) ; -0,04·t2 + 0,8·t ]

og

r'(t) = [ 1/(2·√(t-2)) ; -0,08·t + 0,8 ] ,

så ligningen

r(t) • r'(t) = 0

er følgelig

(1/2) + (-0,04·t2 + 0,8·t)·(-0,08·t + 0,8) = 0 ,

der så skal løses.


Svar #16
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at stemme..

Altså jeg får stadig t til at være -0.7475144789.

Jeg løser ligningen ved at isolere t, men det bliver en gal værdi :S


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ligningen er en 3.-gradsligning i t, der har 3 forskellige reelle rødder.


Svar #18
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

undskyld fordi jeg er så besværlig, men forstår ikke hvad jeg gøre forkert i min beregning.


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#18

Jeg kan da ikke vide, hvordan du er nået frem til din værdi i #16. Hvis du vil have hjælp, bliver du da nødt til at vise, hvad du har gjort.


Svar #20
27. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Sådan :)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.