Matematik

Hjælp til vektorfunktioner matematik

26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har lidt brug for hjælp her.

Jeg sidder fast i delopgave a i den vedhæftet fil. Derudover har jeg fået løst opgave b. Og har også brug for hjælp til delopgave c og d.

 

Jeg har prøvet selv lidt for at løse de forskellige opgaver, men synes ikke jeg lige kan gennemføre dem uden at få lidt hjælp til det.

 

Er der nogen der kan hjælpe lidt her? :-)

 

På forhånd tak

 

Vedhæftet fil: opgaver i matematik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af peter lind

a) løs ligningen y(t) = 0

c) Løs ligningen x'(t) = 0

d: Brug r(t)·r'(t) = |r(t)||r'(t)|*cos(θ) hvor θ er den søgte vinkel


Svar #2
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

a) når jeg løser a ved at sætte y(t) så får jeg t til at være 1.27

Dermed indsætter jeg t's værdi i min vektorfunktion og får 0.093 for x og for y for jeg 0.210

Jeg føler det ikke er helt realistisk siden jeg kan se det er lidt anderledes når jeg afbilder den i min graf


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2012 af peter lind

Du har lavet en regnefejl. Du løse ligningen y(t) = 0. Hvis du sætter denne løsning ind i y(t) skal du få 0 ikke 0.210


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

c)

Der er vandret tangent, hvor y'(t) = 0 .


Svar #5
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

I forhold til delopgave a jeg forstår ikke hvorfor min ene løsning er 0.21.

Altså jeg har løst lugningen y(t)=0 og fået en t værdi som jeg fik indsættet i min vektorfunktion hvor jeg fik to resultater som er:

0.09 og 0.21 men det passer da ikke med min graf`?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal løse ligningen

y(t) = 0,30·(1 - cos(t)) = 0 , t ∈ [0;2π] , dvs

cos(t) = 1 ⇒ t = 0 ∨ t = 2π


Svar #7
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt.. Skal jeg så ikke indsætte min t værdi ind og få to resultater ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man skal bestemme de værdier af t, hvor kurven rører x-aksen. Det gøres ved at løse ligningen y(t) = 0, dvs cos(t) = 1 . Svaret på opgavens spørgsmål er en angivelse af de værdier af t, for hvilke ligningen er opfyldt, som vist i #6.


Svar #9
26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet)

Ja det rigtigt altså jeg er med på metoden, men forstår ikke helt den del med cos(t)=1?? :-S

Altså er det rigtigt hvad jeg har gjort? (se vedhæftet fil)

 

Vedhæftet fil:opg 4a.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Nej, det er da ikke rigtigt. Så vidt jeg kan se, forsøger du at løse ligningen

0,30·1 - cos(t) = 0 ,

men det er jo ligningen

0,30·(1 - cos(t)) = 0

der skal løses.

Du sjusker med parenteserne. Så er det klart, at det bliver noget vås, der kommer ud.

Genlæs forklaringen i #6.


Skriv et svar til: Hjælp til vektorfunktioner matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.