Matematik

hjælp til matematik :)

26. oktober 2012 af Linda95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der har gode ideer til hvordan jeg kan løse opgaven. (vedhæftet fil)

I er velkommen til at give løsningsmodeller :).

Tak og god aften :)

Vedhæftet fil: mat opg.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvilke af de 5 spørgsmål har du problemer med?

I a) har man oplyst den vinkel α som tangenten danner med vandret (x-aksen). Tangentens hældningskoefficient er

a = tan(α)

b) Parabelen skal gå gennem punkterne A og B, hvis koordinater kan aflæses af figurem, og så skal der gælde, at f '(0) = a , hvor f(x) er forskriften for parabelen.

c) Bestem parabelens toppunkt (xT , yT) . Der gælder, at h = yT .

d) Bestem forskriften g(x) for den rette linien gennem punkterne A og B. Den lodrette afstand er da h(x) = f(x) - g(x) .

e) Bestem maksimum for funktionen h(x) .


Skriv et svar til: hjælp til matematik :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.