Matematik

Tangentens ligning

27. oktober 2012 af hiieronymus (Slettet)

Angiv en ligning for den tangent til parablen med ligningen y = 2x^2, der har hældningenskoeffcienten 2
Skal jeg så ikke finde X0? Men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2012 af mathon

 

                 kravet er
                                   f '(xo) = 4xo = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2012 af mathon

                               xo = (1/2)

                               f(xo) = f(1/2) = 2·(1/2)2 = 2·(1/4) = (1/2)

   tangentligning

                               y = f ' (xo)·(x-xo) + f(xo)

                               y = 2·(x-(1/2)) + (1/2)


Skriv et svar til: Tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.