Matematik

Løs ligning

27. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen, som har en forklaring og forslag til denne opgave?

(x + 3)(x - 2)(x^2 - 16) = 0

altså jeg kan godt sige, at x kan være x = - 3 V x = 2 V x = 4 V x = - 4

Men hvordan kan jeg regne med frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af peter lind

Brug nulreglen. Hvis et produkt er 0 er mindst en af faktorene 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

 

0-regelen: hvis man ganger en faktor med 0 bliver resultatet 0. nå resultatet er 0 er en af faktorerne 0

(x + 3)(x - 2)(x^2 - 16) = 0   her er tre faktorer, der hver for sig kan være 0

x+3=0  v x-2=0 v x2-16=0 løs disse ligninger og du får løsningen på den oprindelige ligning

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2012 af mathon

 

        (x + 3)(x - 2)(x^2 - 16) = (x + 3)(x - 2)(x + 4)(x - 4) = 0


Svar #4
27. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

x = - 3 V x = 2 V x = 4 V x = - 4

Jamen, er det nok??


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Hvis du skriver ligningerne

x+3=0  v x-2=0 v x2-16=0 og derefter hvordan du løser dem er det nok


Svar #6
28. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, bare på normal vis, eller skal jeg til at finde diskriminanten og så regne rødder(ne) ud?


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal jo benytte nulreglen til at løse ligningen

(x + 3)(x - 2)(x2 - 16) = 0 .

Et produkt er nul, hvis en eller flere af dets faktorer er lig med nul. man finder derfor

(x + 3)(x - 2)(x2 - 16) = 0 ⇔

x + 3 = 0 ∨ x - 2 = 0 ∨ x2 - 16 = 0 .

Den oprindelige ligning er derved spaltet i tre forskellige ligninger, der er meget simplere end den oprindelige ligning, og som kan løses hver for sig.


Svar #8
28. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

x + 3 = 0 

x + 3 -3 = - 3

x = - 3

V

x - 2 = 0 

x - 2 + 2 = 2

x = 2

V

x + 4 = 0

x + 4 - 4 = - 4

x = - 4

V

x - 4 = 0

x - 4 + 4 = 4

x = 4

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #9
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det fremgår jo af det ovenstående.


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.