Matematik

Standard matematik

27. oktober 2012 af Miks99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har aldrig forstået at lave denne del af procentregning, men er normalt god til matematik.
Nogen der kan hjælpe med at forklare det?

Alle varer nedsættes med 12,5%
Et bord kostede under udsalget 117,60 kr.
Hvor meget kostede det før udsalget?

Er sikkert dead-easy, men jeg er ikke helt med på metoden...


Svar #1
27. oktober 2012 af Miks99 (Slettet)

Er selv kommet frem til følgende:

117,60 x 100 : 12,5 = 94,08
117,60 + 94,08 = 211,68 kr.


Er det rigtigt :-)


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2012 af mathon

 

             Punder = 117,60 kr = (1 - 0,125)·Pfør

             Pfør = (117,60 kr) / (1 - 0,125) = 134,40 kr


Svar #3
27. oktober 2012 af Miks99 (Slettet)

Hvad betyder Pfør? :-) 


Svar #4
27. oktober 2012 af Miks99 (Slettet)

Og Punder    for den sags skyld...


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2012 af mathon

 

                  Pfør er Prisen før udsalget

                  Punder er Prisen under udsalget


Svar #6
27. oktober 2012 af Miks99 (Slettet)

Tak skal du have :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2012 af mathon

kontrol på dine egne tal giver:
 
               Pfør =                                              211,68 kr
               nedslag = 0,125•(211,68 kr) =         26,46 kr
               Punder = (211,68 kr) - (26,46 kr) = 185,22 kr

              


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2012 af SuneChr

# 0  Man går aldrig galt i byen ved at opstille en ligning.

Pris før udsalg  =  P

Udsalgspris  =  p

Prisnedsættelse  q %

Vi har da

p  =  P - q/100·P       ⇔       P  =  (100·p)/(100 - q)


Skriv et svar til: Standard matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.