Matematik

ABCD parallelogram

27. oktober 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det her er den sidste opgave jeg mangler i min aflevering, som jeg håber i kan hjælpe med.

Lad ABCD være et parallelogram, vis at:

a) Vektor AB + vektor DA - vektor DB = vektor 0

b) vektor AB - vektor CB - vektor DA - vektor CD = 2vektorAC


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2012 af peter lind

Det ser du bedst ved at tegne parallogrammet


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det vises også let nok ved at benytte indskudsreglen.

a) AB + DA - DB = DA + AB - DB = DB - DB = 0

b) AB - CB - DA - CD = AB + BC - (CD + DA) = AC - CA = AC + AC = 2·AC


Skriv et svar til: ABCD parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.