Matematik

hjælp til matematik

28. oktober 2012 af seta1104 (Slettet)

på en konto indsættes 15625 kr. rentefoden er 4% 

hvor meget står der på kontoen efter 3 terminer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Generelt

Renteformlen for kapitalfremskrivning

                       K = K0 (1 + r)n
, hvor
                              K0
er startkapitalen,
                               r
er renten pr. år, og
                               n
er antallet af terminer.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

Specifikt

K0 = 15625

r = 0.04

K = 15625•(1 + 0.04)3 = 17575

Dvs. der efter 3 terminer er er 17575 kr (på kontoen).


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

#1 r er renten pr termin ikke pr år.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

ja, det har du helt ret i :)


Skriv et svar til: hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.